ملافهیم بهنام امام جمعه سرو

ماموستا بیضاوی، امام‌جمعه اهل سنت ارومیه را از منظر یکی از شاگردانش بهتر بشناسیم!

در این چند سطر با توجه به معلومات و اطلاعات اندکی که از استاد فرزانه و اندیشمند، ماموستا عبدالقادر بیضاوی دارم بر خود لازم دانستم طبق داشته‌های اطلاعاتی خودم گذری کوتاه داشته باشم بر معرفی شخصیت حاج ماموستا عبدالقادر بیضاوی امام جمعه اهل سنت ارومیه که قطعا آنچه مرقوم می گردد در باره شخصیت واقعی و منحصر به فرد ماموستا به منزله چشیدن قطره‌ای از دریای با عظمت شخصیت آن استاد می‌باشد.
کد خبر : 4157
تاریخ انتشار : پنج شنبه ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
ماموستا بیضاوی، امام‌جمعه اهل سنت ارومیه را از منظر یکی از شاگردانش بهتر بشناسیم!

 

استاد ماموستا بیضاوی از علمای برجسته اهل سنت ارومیه متولد ۱۳۱۲ هجری شمسی در روستای نوشان علیا از ناحیه بند ارومیه از یک خانواده دیندار و متدین و علاقمند به علم و دانش چشم به جهان گشود.

 

ایشان در سنین کودکی به پیشنهاد پدر و مادر جهت فراگیری قران کریم و علوم دینی به روال دوران خود رو به حجره‌های علوم دینی نمود و اولین جایی که برای فراگیری علوم دینی رفت روستای خانقاه برهان از توابع مهاباد بود و در آنجا نزد دایی مرحومشان ماموستا عابد شمس‌الدینی امام جمعه گجین، دوران مقدماتی علوم را گذراند.

 

سپس همانند همه طلاب علوم دینی جهت کسب تحصیلات عالیه حوزوی راهی دیگر شهرستان‌های ایران و حتی اقلیم کردستان عراق نیز شد تا به کسب دانش نزد علمای عظام بپردازد. گویا ایشان بخاطر ذکاوت و قدرت حافظه بالایی که داشتند بسیار مورد توجه اساتید خود قرار گرفتند.

 

از جمله اساتید مشهوری که استاد بیضاوی در محضرشان کسب علم و فیض نمودند می‌توان به اساتید زیر اشاره نمود:

ماموستای مرحوم ملا محمد رضایی مشهور به ماموستای بارزانی رحمه‌الله

ماموستا ملا رشید برهانی حفظه الله

مرحوم استاد قاضی خضری اشنویه‌ای رحمه‌الله

مرحوم ماموستا محمد مدرس (جلدیان)

ماموستا ملا محمد امین (قره گول)

و در نهایت تحصیلات پایانی خود را نزد استاد ملا محمد حفید ولزی(دیزج) به اتمام رساندند.

 

ایشان دارای پسرانی صالح و متدین به نام‌های لقمان، محمد، احمد، عبدالسلام، آزاد و احسان و همچنین سه فرزند دختر می‌باشند که همگی دارای تحصیلات عالیه و بسیار علاقمند به دین و علم ودانش می باشند.

در این میان می‌توان به فرزند ارشد ایشان لقمان اشاره‌ای نمود؛ که دارای مدرک دکترای مدیریت بوده و اکنون شاغل در اداره ثبت اسناد می باشد.

ماموستا بیضاوی با تکیه بر حدیث نبوی “زکات العلم نشره” سال‌هاست که در خدمت دین و تعلیم صدها تن از دانش آموختگان علوم دینی توانسته در زمینه خدمت به دین و نشر علوم دینی به عنوان یکی از مراجع قابل اعتماد در بین مردم مسلمان منطقه مطرح باشد و رضایت خداوندی را برای خود به عنوان یک دستاورد بزرگ کسب نماید و این بزرگترین نعمت الهی در حق یک بنده صالح خداوند است.

ایشان قبل از امامت جمعه اهل سنت ارومیه در سال‌های دور در روستاهایی چون نوشان علیا، سرو، جوهنی و روستای بند ارومیه، علاوه بر امامت مساجد این روستاها از همان اوایل جوانی در سطوح بالای تدریس حوزوی، علمای برجسته زیادی را با دادن اجازه فتوا به جامعه معرفی نموده‌اند؛ به طوری که بسیاری از علمای سرشناس شهرستان ارومیه و حتی در سطح استان فارغ‌التحصیل از محضر آن ماموستای بزرگوار می‌باشند.

 

از جمله شاگردان شهیر ماموستا می‌توان به اساتید زیر اشاره نمود:

استاد مرحوم ملا مصطفی انصاری امام جمعه موانا، اولین فارغ التحصیل حجره استاد بیضاوی

استاد مرحوم ملا محی‌الدین حسن‌زاده دری امام جمعه اسبق بهیک و سرو

استاد مرحوم ماموستا ملا احمد نهایی امام جمعه جلغران

استاد مرحوم ملا صادق نوری امام جمعه سابق سین‌آباد

استاد مرحوم ملا عبدالباقی محکمی امام جمعه سابق بچه جیک

استاد مرحوم ماموستا محمود اصغرزاده امام جمعه سابق طرزیلو

استاد ملا نجم الدین عزیزیان امام جمعه فعلی سیلوانا

استاد ملا عبدالرحمن محمدپور امام جمعه سابق سرو و مدرس حوزه

استاد ملا عبدالخالق طاهری راژان

استاد مرحوم ملا هادی رضایی گسیان

استاد ملا خدیر عبداللهیان امام جمعه فعلی طرزیلو

استاد ملا آدم روحانی امام جمعه جوهنی

و ده‌ها تن دیگر از علمای برجسته منطقه …

 

شخصیت نورانی و متقی و مخلص ماموستا ایشان را به عنوان یک عالم و یک شخصیت کاریزما و بسیار محبوب در بین همه اقوام و مذاهب موجود در شهرستان ارومیه تبدیل نموده است و سالهاست که با نقش بسیار مثبت خود در سِمت امام جمعه اهل سنت ارومیه زمینه تقریب بین مذاهب و اقوام را ایجاد نماید و بدین خاطر توانسته اعتماد مسئولین و علماء و همچنین خواص و عوام را نسبت به خود جلب کند.

شعار وحدت و یکپارچگی و دعوت به صلح و همزیستی و مراعات تقوای الهی و میانه روی از خصوصیات بارز ایشان بوده و هست .

 

ماموستا بیضاوی در علوم مختلف و متداول حوزوی از جمله صرف و نحو، منطق، کلام، علوم بلاغی، علوم‌الحدیث، اصول فقه و بویژه در فقه دارای تخصص و تبحر خاصی می‌باشد. در این زمینه می‌توان به تالیف کتاب “فتح علوم الحدیث” ایشان اشاره کرد که اساتید بزرگواری چون ماموستا رشید برهانی از علمای بزرگ استان آذربایجان غربی و دکتر بشیر خلیل الحداد امام جمعه مسجد حاج جلیل خیاط هە ولێر از اقلیم کردستان تقریظی بر ان نوشته‌اند.

این کتاب اخیرا توسط ملا محمد سلیم آوشی امام جمعه هاشم آباد تحت عنوان “کلید حدیث شناسی” به فارسی ترجمه شده است.

ایشان علاوه بر تربیت علما و طلاب، الگویی بسیار مناسب برای اهل علم و دین در زمینه مطالعه کتب مختلف می‌باشند.

استاد بیضاوی نسبت به کتب و تفاسیر قدیم و جدید همیشه بسیار آگاه بوده و از نظریات مختلف علما، در زمینه‌های مختلف آگاهی دارند؛ به طوری که در پاسخ هر سوالی، نسبت به آدرس موضوعات مختلف حضور ذهن دارند و در این زمینه باید اذعان کرد که او به بسیاری از تفاسیر و کتاب‌های علمای قدیم و معاصر، با آدرس دقیق اشراف دارند؛ امری که باعث شده استاد، مورد اعتماد همه علماء از طیف‌ها و سلایق مختلف باشند.

ماموستا بیضاوی بیشتر تفاسیر و کتب مختلف همانند تفسیر ابن کثیر، کشاف، روح المعانی، روح‌البیان و مدارک التنزیل نسفی و تفسیر فی ظلال القرآن شهید سیدقطب و تفسیر المنار رشید رضا و… را مطالعه نموده‌اند که این، نشانه روشن بینی و میانه‌روی و احترام به علما، از سوی این استاد گرانقدر می‌باشد.

 

جایگاه علمی و محبوبیت این دانشمند عالیقدر همواره در تمامی صحنه‌ها مورد بحث و جای تقدیر دارد. قطعا جامعه ما مدیون چنین شخصیت‌هایی است.

و می‌توان به ذکر این نکته نیز پرداخت که استاد دانشمند ماموستا بیضاوی الگویی بسیار بزرگ و مناسب در زمینه‌های علمی، دینی، فرهنگی و تاریخی و معنوی می‌باشند.

 

برای ایشان از خدای منان، طول عمر باعزت مسالت داریم.

ان‌شاءالله امثال این شخصیت بزرگ در بین ما روز به روز افزون‌تر گردند. آشنایی و اطلاع از زحمات این استاد عالیقدر مایه افتخار برای علمای ما و همچنین مردم شریف کرد است که با خدمت به طلبه‌های علوم دینی و ماموستاهای بزرگوار ذخایر بزرگ اخروی را برای خود به ارمغان آورده اند چرا که علمای ما با پشتیبانی و حمایت‌های همه جانبه همین ملت توانسته‌اند هم مدارج علمی را طی کنند و هم افتخار آفرین باشند.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 87 در انتظار بررسی : 87 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.